Să nu renunțăm să visăm

Ce faceți?

Lipsesc tot mai mult în ultima vreme. N-am o scuză. Doar nu am avut chef să scriu. Poate mă înțelegi, poate nu. Dacă o faci, înseamnă că te pui o secundă în locul meu. Dacă nu, stai liniștit, n-ai pierdut nimic.

M-am decis azi să scriu ceva, după ce ma gândeam să renunț la sportul ăsta. Ce rost are să spui oamenilor ce gândești, ce îți dorești, ce vise ai? Niciunul. Degeaba o faci, dacă nici măcar pe tine nu te mai ajută asta. Am ajuns într-un stadiu în care stau și mă întreb câte lucruri din viața mea au cu adevărat un sens și pe care să le păstrez sau nu. Prea multe gânduri, prea puține fapte.

Stau și mă întreb oare noi nu mai știm să fim oameni? De ce trebui să dăm peste cineva care să ne trezească la realitate și să ne facă să renunțăm să visăm?

Cândva credeam că lumea e rotundă și că toți trăim în ea. Dar se pare că de la o vreme suntem prea mulți și nu mai avem loc unii de alții. Ne facem rău, pentru că e mai simplu decât să facem bine. Ne folosim unii de alții și sperăm să fim iertați și păstrați în sufletele oamenilor. Ne e teamă să iubim, ne e teamă să trăim. Suntem prea lași ca să ieșim în lume și să luptăm pentru dorințele noastre. Am ajuns doar să renunțăm să mai visăm. Și să fim ca niște roboți.

Oare nu vezi și tu asta? Oare pe tine nu te deranjează că lumea viitorilor noștri copii nu va fi o lume prea bună? Asta dacă mai ajungem să ne reproducem…și dacă o facem..să nu ne mire că nu vor ieși oameni, ci mici monștri. Pentru că vor fi creați de oameni care nu mai cred în nimic și se mulțumesc doar cu ce primesc: o mângâiere pierdută între două telefoane, o noapte care se termină și ea..

Așa se întâmplă când renunți să mai visezi! Tu de ce ai făcut-o?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s