Strada Ficțiunii

Străduța ficțiunii se trezi într-o dimineață plină de întrebări. A avut parte de câteva vise ciudate, chiar dacă nu a apucat să doarmă prea multe ore. Dar pe cine să întrebe oare, să fie potrivit pentru astfel de întrebări? Era puțin nedumerită, dar a așteptat câteva ore și și-a vizitat cele mai bune prietene: Străduța iubirii și Străduța Liniștei. Locuiau la numai 5 minute de ea, ceea ce a scurtat nerăbdarea ei.

  • Dragele mele, am avut un vis tare ciudat aseara, zise Străduța Ficțiunii. Se făcea că mă aflam într-un oraș foarte mare și toate cărțile mele minunate, pe care știți că le iubesc așa de mult, au început dintr-o dată să zboare. Le știți și voi de atâta timp că niciodată nu au făcut nimic care să mă supere, cu atât mai puțin cu cât nu știam niciodată că au puteri magice. Zburau deasupra capului mei și nu reușeam să le ating.

flying-books

  • Și ce ai făcut? Înterbă curioasă Strada Iubirii.
  • M-am speriat atât de tare, încât am început să mă rog la Zeul Orașului. I-am cerut să le liniștească și să mă lămurească ce se întâmplă. N-am primit niciun răspuns, însă am închis ochii pentru câteva clipe și când i-am deschis, m-am trezit în patul meu, departe de tot ce s-a întâmplat.
  • Vai, dar ce vise ciudate ai și tu! Se miră Străduța Iubirii. Eu visez numai oameni îndrăgostiți, oameni care mă cheamă la ei și oameni care sunt fericiți. Tu și cărțile tale!

Atunci, Străduța Ficțiunii și-a dat seama că nu a apelat la cine trebuie pentru a afla răspunsurile la întrebările sale. A salutat tristă și și-a văzut de drum. S-a întors acasă unde și-a văzut abătută de treburi.

La lăsarea nopții, obosită fiind de atâtea întrebări fără răspuns, s-a așezat în pat. Un zgomot puternic a trezit-o la numai jumătate de oră. Ce să fie oare? își spuse oripilată. Geamul camerei sale s-a deschis brusc, trântindu-se de perete. Atunci și-a luat inima-n dinți și a scos capul pe geam. A fost îngrozită când a văzut că toate cărțile sale pluteau. S-a șters de două ori la ochi, crezând că visează. Mare i-a fost mirarea când a înțeles că totul se întâmplă cu adevărat. Atunci, temătoare fiind, nici nu a apucat să-și pună întrebarea „ce se petrece în lumea ei?„ că a și primit răspunsul. Zâna Editurii All i-a apărut la geam și a avertizat-o că un val negru de fum vrea să îi distrugă cărțile.

work.5462731.1.flat,550x550,075,f.gilda-the-good-fairy

A început să plângă la gândul că minunile lui Dan Brown, Jeffrey Archer, Marc Levy, Gabriel Garcia Marquez, Nicholas Sparks și cele ale Natașei Alina Culea, Lina Moacă, Chris Simion și multe alte volume preferate, ar fi putut dispărea definitiv din colecția ei.

Dar Zâna Editurii All a liniștit-o, spunându-i:

  • Dragă Străduță, nu te necăji. Sunt aici să te ajut și am un plan pentru asta. Nu știu exact cine a provocat valul negru de fum, însă știu cum să îl îndepărtez. Trebuie doar să găsim o modalitate de a îi distrage atenția și așa voi redirecționa toate cărțile spre biblioteca mea. Acolo vor fi în siguranță și tu te vei putea bucura de cărțile tale ori de câte ori vei dori. Trebuie doar să ai încredere în mine. Așteaptă-mă cuminte aici și voi reveni îndată ce îmi voi duce misiunea la bun sfârșit.

Strada Ficțiunii nu a apucat să mai spună un cuvânt. Zâna Editurii All și-a făcut treaba de minune și în câteva minute valul negru de fum a dispărut. Putea vedea pe geam cum toate cărțile ei se aliniază în șir indian și o urmează pe zână. Dar oare asta o liniștea cu adevărat? Dar oare ce provocase valul de fum? Erau atât de multe întrebări fără răspuns, încât nu i-a rămas mare lucru de făcut. Neputincioasă cum era, a coborât scările și a ieșit repede pe ușa din față, să o urmeze pe Zână. Dar… spre umirea ei … nu era nici urmă de cărți, zână sau vreun val negru..

Oare ce se întâmplase de fapt?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s