Namaste India

Namaste India, Festivalul culturii indiene în România, ediția a VII-a
5-7 iunie 2015 – Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
8-9 iunie 2015 – Muzeul Național al Ţăranului Român

Namaste-India-Web-Design-Home-1

Sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Național al Țăranului Român și India Tourism Office Frankfurt vă invită la cea de-a VII-a ediţie a festivalului culturii indiene „Namaste India”, care va avea loc în perioada 5-9 iunie 2015, la Bucureşti.

Organizatorii au pregătit o suită de evenimente prin care încurajează publicul din România să se apropie de cultura multicoloră și polimorfă a Indiei. Vă invită, ca în fiecare an, la spectacole de dans clasic indian, muzică tradiţională, dar și la povești de călătorie, întâlniri cu literatura indiană, expoziții de pictură și fotografie, ateliere de creaţie pentru copii și adulți, târg de produse artizanale şi degustare de produse gastronomice.

Vară indiană la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, 5 – 7 iunie 2015

Pentru a marca celebrarea a cinci ani de colaborare cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” pentru promovarea culturii indiene în România, în deschiderea ediției de anul acesta va avea loc o ceremonie tradițională indiană de plantare a unui copac, simbol al prieteniei dintre România și India. Ceremonia se înscrie în tradiția inițiată la Shantiniketan (India) de poetul indian Rabindranath Tagore.

Muzeul Satului găzduieşte pe perioada festivalului un târg cu produse artizanale indiene (haine, accesorii şi bijuterii orientale, obiecte decorative şi mirodenii) şi delicioase specialităţi culinare din diferite regiuni ale Indiei.

Proiectul „Namaste India”, început în 2010, are ca scop reducerea distanței culturale dintre două societăți diferite, descoperirea valorilor comune și crearea unui spațiu simbolic de prietenie între România și India.

Arta Bengalului la Muzeul Național al Țăranului Român, 8 și 9 iunie 2015
„Femeia indiană în viziunea lui Rabindranath Tagore”
8 iunie 2015, Studioul Horia Bernea, ora 18:00

La Muzeul Național al Țăranului Român va avea loc proiecția cinematografică a piesei de teatru-dans Chitrangada, în prezența regizorului indian Obhi Chatterjee și a interpretei principale, Kaberi Chatterjee. Inspirat de personalitatea eroinei Chitrangada, menționate în marea epopee indiană Mahabharata, Rabindranath Tagore a împodobit-o cu emoțiile nenumărate ale femeii indiene și a conferit o nouă dimensiune poveștii, transpunând-o într-o piesă de teatru-dans în anul 1936.

Leave a comment